Start > Logopedisten

Brigitte Decuyper - Logopedie Lingua

Bij de praktijk Logopedie Lingua kunt u met elke klacht/hulpvraag terecht. Daarbij is er een specifieke expertise aanwezig in de diagnostiek en begeleiding van zeer jonge kinderen (en hun ouders) in de eerste stapjes van de spraak-taalontwikkeling, alsook voor de behandeling van oudere kinderen met ernstige taal- en/of spraakproblemen, zoals fonologische problemen of schisis-problematiek.

In de praktijk werken nu vijf enthousiaste logopedisten met passie voor hun vak.

Neemt u ook een kijkje op onze eigen website: www.logopedielingua.nl.

 

Brigitte Decuyper

Brigitte is als logopedist - linguïst gespecialiseerd in het behandelen van kinderen met ernstige taal- en spraakproblemen in alle leeftijden en ook de jonge niet- of nauwelijks sprekende kinderen. Daarnaast is zij gecertificeerd prelogopedist en begeleidt zij kinderen met eet- en drinkproblematieken vanaf de babyleeftijd.

Naast de dagen die zij in de vrijgevestigde praktijk werkt, is Brigitte als Post-HBO docent "Communicatieve Taaltherapie bij niet of nauwelijks sprekende kinderen" verbonden aan de opleiding Logopedie aan de Hogeschool Utrecht, waar ze ook zetelt in de Beroepenveldcommissie van de opleiding.

Verder is Brigitte ook COGMED coach. De Cogmed Werkgeheugen Training is een internationaal bewezen effectieve methode om kinderen, adolescenten en volwassenen te helpen bij het verbeteren van hun werkgeheugen, concentratie, impuls inhibitie en complex redeneren. (Zie www.cogmed.nl)

Na haar studie Algemene Taal- en Letterkunde aan de Vrije Universiteit Brussel (België), behaalde Brigitte in 1996 een Master in Taalwetenschap en rondde ze haar lerarenopleiding af. Zij startte als linguïst in een taaltechnologiebedrijf en werkte later als product marketing manager en verantwoordlijke voor PR en communicatie in diverse IT-bedrijven. De interesse om ook op andere wijze praktisch bezig te zijn met taal en taalontwikkeling bleef echter groot en daarom koos zij in 2005 heel bewust voor de opleiding logopedie aan de Hogeschool Utrecht. Sinds 2008 oefent zij met plezier dit beroep uit, omdat zij veel voldoening krijgt van de vorderingen van de cliënten en omdat zij bezig is met datgene waar ze enthousiast van wordt.

Hanneke Snieders

In 2015 behaalde Hanneke Snieders haar diploma logopedie aan de Hogeschool Utrecht. Naast de studie logopedie heeft zij ook de master Klinische Gezondheidswetenschappen afgerond. Hanneke is een allround logopedist en is gespecialiseerd in het behandelen van spraakproblemen, zowel als dit een fonologische stoornis betreft als wanneer de spraakproblemen het gevolg zijn van een schisis. Daarnaast is zij gespecialiseerd in de behandeling van jonge niet- of nauwelijks sprekende kinderen. Hanneke is geschoold in OMFT-behandeling. 

Hanneke combineert haar werk in de praktijk Logopedie Lingua met werk als Klinisch Gezondheidswetenschapper en promoveert op een onderzoek bij de UvA.

Marianne Rinzema

Marianne Rinzema studeerde in 2016 af als logopedist aan de Hanzehogeschool Groningen. Naast de studie logopedie heeft zij ook de studie Taalwetenschap, met de master Neurolinguïstiek, afgerond. Hierbij ligt de nadruk op de relatie tussen taal en hersenen. Marianne is een allround logopedist en heeft affiniteit met het werken met kinderen. Zij volgde de verdiepingscursus "Communicatieve Taaltherapie bij niet of nauwelijks sprekende kinderen" en is geschoold om OMFT-behandelingen te geven bij afwijkend mondgedrag.

Tessa Stegeman

In 2018 studeerde Tessa Stegeman af als logopedist aan de Hogeschool Utrecht. Tijdens de studie logopedie heeft zij zich tijdens een minor verdiept in de Nederlandse Gebarentaal. Daarnaast is Tessa geschoold in het geven van OMFT-behandelingen. Tessa is een all-round logopedist en heeft affiniteit met het werken met kinderen.

Lieneke van ’t Hof

Lieneke studeerde in 2018 af als logopedist aan de Hogeschool Utrecht. Tijdens haar studie heeft ze ervaring opgedaan met het werken met kinderen in de vrijgevestigde praktijk en op het speciaal basisonderwijs. Lieneke is een allround logopedist en heeft affiniteit met het werken met kinderen. Naast haar werk bij praktijk Logopedie Lingua volgt Lieneke de studie Tolk Nederlandse Gebarentaal aan de Hogeschool Utrecht.


Logopedie Lingua

Richterslaan 62:

Maandag
09.00u – 21.00u (op afspraak)

Dinsdag/Woensdag/Donderdag/Vrijdag
09.00u – 17.30u (op afspraak)

Thorbeckepark 183 (GHC Galecopperboog)

Vrijdag 09.00u - 17.30u (op afspraak)

Mendez da Costalaan 132:

Donderdag 08.30u – 14.30u (op afspraak)

 

Voor Preverbale logopedie zijn aan-huis-consulten mogelijk in de regio Houten-Nieuwegein-Ijsselstein-Zeist-Bunnik.
Op de locatie Kokermolen 4 in HOUTEN worden preverbale clienten en niet of nauwelijks sprekende kinderen op afspraak behartigd.

 

Algemeen Praktijknummer: 030-2012591


Adres
Richterslaan 62
3431 AK Nieuwegein