Start > Nieuws

Cogmed Werkgeheugen Training aangeboden

Geplaatst op 6 juli 2017

Brigitte Decuyper (Logopedie Lingua / Centrum voor Prelogopedie) is gecertificeerd Cogmed Coach.

 

Dat betekent dat zij kinderen en volwassenen kan begeleiden in het verbeteren van het werkgeheugen, verhogen van aandacht, concentratie, impuls inhibitie en complex redeneren middels een internationaal wetenschappelijk bewezen effectieve methode. Evidentie is vooral gevonden bij AD(H)D, werkgeheugenproblemen bij leren, herstel na hersenletsel, burn-out, chemokuur, … We weten inmiddels dat TOS-kinderen (TOS=taalontwikkelingsstoornis) ook vaak een onderliggend werkgeheugenprobleem hebben en van daaruit is het interessant om dit programma ook te kunnen aanbieden vanuit de logopediepraktijk.

 

De training is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar tot en met volwassenen. Voorafgaand aan de training wordt een screening gedaan (kort onderzoekje) en een intakegesprek gevoerd, om in te schatten of de training wel geschikt is en of het passend is bij de hulpvraag. Er worden dan samen met ouders/verzorgers doelstellingen vooropgesteld en er komen meetbare resultaten uit het traject.

 

Meer info op www.cogmed.nl

 

Cliënten die uit onderzoek uitvallen op werkgeheugen, of die aangeven snel afgeleid te zijn, weinig kunnen onthouden, veel lijken te vergeten, instructies half opvolgen, op zichzelf staande woordvindingsproblemen hebben, tempo-problemen hebben bij lezen/rekenen of een trage verwerkingssnelheid bij normale cognitie, … en die gemotiveerd zijn om hieraan te remediëren, kunnen contact opnemen met Brigitte via info@logopedielingua.nl of op het nummer 06-53644916 om te evalueren of het Cogmed programma voor hen een optie is.

 

Kosten hangen af van het gevolgde traject en van eventuele vergoeding door uw zorgverzekeraar en kunnen voorafgaand met u besproken worden.