0630247620

Afwijkende mondgewoontes

Logopedie geeft inzicht in afwijkende mondgewoonten en helpt om deze blijvend te veranderen met als resultaat een mooi evenwicht tussen de spieren en hun functies.

Afwijkende mondgewoontes komen nooit alleen, maar hangen samen met andere problemen. Om maar een voorbeeld te noemen:

Wanneer je mond vaak openstaat, zakt je kaak naar beneden, je tong zit vast in de onderkaak en zakt daardoor sneller op de mondbodem i.p.v. dat hij aanzuigt tegen je gehemelte,  je tong wordt minder actief/ slapper, waardoor je slikbeweging niet goed gaat, je spraakbewegingen niet goed maakt en al deze effecten hebben ook weer invloed op je kaakgroei en gebitsstand.

Ken je ook de gewoontes nagel- , lipvelletjes bijten, vinger- en of duimzuigen, tandenknarsen, kaakklemmen, aan 1 kant kauwen?

Hoe kan logopedie helpen? 

De logopedist onderzoekt welke afwijkende mondgewoonte(-s) er aanwezig zijn en gaat op zoek naar oorzaken en de verbanden. Hoe is de gewoonte ontstaan en welk effect heeft het op de rest van het mondgebied? Door inzicht te krijgen in je afwijkende mondgewoonten kun je ze ook beter en blijvend veranderen met als resultaat een mooi evenwicht tussen je spieren en hun functies. De behandeling wordt gegeven volgens OMFT (Oro Myo Functionele Training).

Aanmelden

Meld u aan en we helpen u graag verder.

Door de orthodontist werd mijn zoon verwezen naar de logopedist. Hij slikte verkeerd, duwde met zijn tong tegen zijn tanden en daardoor stonden zijn tanden niet goed. Voordat er met een beugel gestart kon worden, moest hij eerst leren om anders te slikken. Het bleek zelfs dat zijn tanden daardoor al beter op elkaar gingen staan. Als de beugel er straks uit mag, blijven zijn tanden goed staan en worden niet meer van hun plaats gedrukt. De begeleiding was prettig en afgestemd op de puber die hij is.